USP - Flexibel X icon Submenu arrow Hamburger icon

Dag van de Duurzaamheid 2017: ontdek duurzaam Utrecht Centraal

19 Sep 2017

Op dinsdag 10 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid. Door heel Nederland vinden, voor het negende jaar, duizenden duurzame activiteiten plaats. In het Stationsgebied Utrecht Centraal organiseert de Green Business Club Utrecht een rondwandeling met gids langs duurzame initiatieven en projecten in het gebied. Loop tussen 12.00 - 13.00 uur mee of haal, bij een van de twaalf bedrijven, de wandelroute op en ontdek duurzaam Utrecht Centraal zelf!

Dag van de Duurzaamheid

Op de Dag van de Duurzaamheid, een initiatief van Urgenda, laten we zien hoe groot de duurzaamheidsbeweging in Nederland al is. Particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden organiseren uiteenlopende activiteiten om samen te werken aan een duurzamere samenleving én om te laten zien dat duurzaamheid noodzakelijk, inspirerend en winstgevend is.

Stationsgebied Utrecht Centraal

Het zal niemand ontgaan dat het Stationsgebied Utrecht Centraal wordt vernieuwd. Het gebied is in ontwikkeling en er wordt volop gebouwd. Tegelijkertijd wordt er gewerkt aan een duurzamer gebied. Er komt meer water en groen, minder asfalt, meer ruimte voor openbaar vervoer, fiets, en voetgangers en energiezuinige gebouwen. Voor de Green Business Club Utrecht dé aanleiding om in het kader van de Dag van de Duurzaamheid te laten zien wat er al zichtbaar, maar óók onzichtbaar, duurzaam is in het stationsgebied.

Duurzame wandelroute

Op de kaart, die de Green Business Club Utrecht op dinsdag 10 oktober lanceert, staat een wandelroute langs spraakmakende duurzame initiatieven en projecten in het stationsgebied. Ontdek met de wandelkaart wat er al is én wat er nog (duurzaam) wordt gerealiseerd. Denk bijvoorbeeld aan circulair paviljoen The Green House die op 10 oktober tevens meedingt naar de Duurzaamheidsprijs Utrecht.

Loop mee of ontdek het zelf

Speciaal voor de Dag van de Duurzaamheid organiseert de Green Business Club Utrecht van 12.00 – 13.00 uur een rondwandeling met gids langs de duurzame initiatieven en projecten in het stationsgebied. Er is plek voor max. 50 personen. Aanmelden kan via judith@greenbusinessclub.nl (vol=vol).

Kun je niet mee? Haal dan een wandelroute-kaart op bij één van de 12 participanten van de Green Business Club Utrecht en ga bijvoorbeeld tijdens je lunchpauze lekker naar buiten en ontdek de duurzame initiatieven die het stationsgebied rijk is.
Wat? Wandelsafari door het stationsgebied met gids (of ontdek het zelf met de kaart in de hand)
Wanneer? Dinsdag 10 oktober van 12.00 – 13.00 uur (verzamelen om 11.45 uur)
Start: NS Pop-up store Afval = Grondstof op Utrecht Centraal
Finish: Circulair Paviljoen The Green House

Over de Green Business Club Utrecht Centraal

De Green Business Club Utrecht Centraal is een initiatief van 12 bedrijven en de Gemeente Utrecht.
Samen zetten we ons in om van het Stationsgebied Utrecht Centraal een plek te maken waar iedereen zich thuis voelt. Een duurzame plek in de stad waar je wilt zijn en verblijven en waar ruimte is voor groen, activiteiten en ontmoeting. Dit doen we met kleine en grote projecten. Intern voor onze medewerkers, maar ook in het gebied voor inwoners en bezoekers. Heb je bijvoorbeeld de Groene Bouwhekken op het Jaarbeursplein en de We Drive Solar auto van Movares al gezien?

Door samen te werken aan duurzame projecten op het gebied van mobiliteit, circulariteit en levendigheid in het gebied, versterken we elkaar in het bereiken van onze duurzaamheidsdoelstellingen. Dit doen we om van elkaar te leren en elkaar, maar ook derden, te inspireren. Kijk voor meer informatie op onze website.

GBC UtrechtCentraal transparant compressor

Deel dit bericht:
De meest recente nieuws en events