USP - Flexibel X icon Submenu arrow Hamburger icon

Eerste paal voor WTC Utrecht

Eerste paal voor WTC Utrecht
19 Jun 2016

Wethouder Victor Everhardt van gemeente Utrecht ‘boort’ eerste paal Eerste kantoorgebouw sinds ca. 20 jaar in Utrecht centrum gebouwd voor de markt WTC Utrecht versterkt internationale positie van Utrecht.

Utrecht, 29 juni 2016 – Vanmiddag is de eerste paal van het nieuw te bouwen WTC Utrecht de grond in gegaan. Namens eigenaar CBRE Global Investors en bouwer BAM Bouw en Techniek verrichtte wethouder Victor Everhardt van de gemeente Utrecht de starthandeling voor het boren van de eerste paal. Het WTC Utrecht wordt gebouwd op de meest centrale locatie van Nederland, direct naast Utrecht Centraal Station. Het kantoor heeft een BREAAM-NL Excellent ontwerpcertificaat en zal ruim 29.000 m² omvatten verspreid over 18 verdiepingen. WTC Utrecht gaat zowel vaste als flexibele kantoorwerkplekken bieden en zal fungeren als netwerklocatie voor bedrijven, instellingen, ondernemers en publiek. Verspreid over de onderste vier verdiepingen van het gebouw worden voorzieningen aangeboden zoals horeca, retail en een meeting center. De komst van WTC Utrecht betekent de realisatie van het eerste multi-tenant kantoorgebouw op deze unieke plek dat sinds circa 20 jaar voor de markt wordt gebouwd.

BAM is verantwoordelijk voor de realisatie van WTC Utrecht dat in het eerste kwartaal van 2018 wordt opgeleverd. MVSA Architects is verantwoordelijk voor het ontwerp. WTC Utrecht is een belegging van het CBRE Dutch Office Fund, een door CBRE Global Investors gemanaged beleggingsfonds.

Victor Everhardt, wethouder gemeente Utrecht, onder andere verantwoordelijk voor het Stationsgebied: “De duurzaamheidsambities van het WTC Utrecht passen goed binnen het thema gezonde verstedelijking en A Healthy Urban Boost, de door de Utrechtse gemeenteraad vastgestelde toekomstvisie voor dit deel van het Stationsgebied. We zijn trots op het WTC Utrecht in het hart van onze stad. Dit duurzame gebouw zet Utrecht nog meer op de kaart en levert extra banen op. Ervaringen met andere WTC-gebouwen laat zien dat het concept werkt als aanjager van banengroei; de gebruikers zijn vooral kleine bedrijfjes die uitgroeien tot grote bedrijven. Het is ook een bevestiging van ons aantrekkelijke vestigingsklimaat in deze meest competitieve regio van Europa. Met het WTC Utrecht wordt het hier alleen nog maar aantrekkelijker.”

Jaap Snellen, Head of Asset Management CBRE Dutch Office Fund: “WTC Utrecht wordt een kantoorgebouw dat maximale flexibiliteit biedt in ruimte, diensten en voorwaarden. Onze huurders bieden we een full-serviceconcept met een breed scala aan faciliteiten en diensten zoals een meeting center, verschillende horeca-concepten, flexplekken en vele gemaksdiensten. We ontwikkelen hier een vijfsterren serviceconcept op een ideaal bereikbare plek. Niet voor niets positioneren wij dit gebouw met ’Building Success Stories’, het wordt dé locatie waar ambities waargemaakt worden, lokaal, nationaal en internationaal.”

Het ontwerp
WTC Utrecht is ontworpen door een team van architecten van MVSA Architects onder leiding van Roberto Meyer. Roberto geeft aan: “Met de karakteristiek afgeronde hoeken en gevels met veel glas willen we het WTC een stijlvolle uitstraling meegeven die past bij de locatie. Het gebouw krijgt een duidelijke verbinding met het Jaarbeursplein en het Forum. Deze plek met die enorme reizigersstromen is te vergelijken met een pijler in een rivier waar het water langs alle zijden stroomt.”

Verhuur
De verhuur van WTC Utrecht is in handen van CBRE en JLL. The Office Operators zal de exploitatie van het business center, het meeting center en de verschillende faciliteiten op zich nemen. Verschillende huurders hebben al gekozen voor WTC Utrecht en CBRE Global Investors geeft aan dat er daarnaast vergevorderde gesprekken zijn met diverse potentiele huurders en dat de belangstelling in de markt voor WTC Utrecht groot is.

Deel dit bericht:
De meest recente nieuws en events