USP - Flexibel X icon Submenu arrow Hamburger icon

Groot Restaurant in Gloednieuw WTC: Metro City Kitchen

Metro City Kitchen opent in WTC Utrecht
23 Apr 2018

Groot restaurant met terras opent 30 april in gloednieuw World Trade Centre: Metro City Kitchen

Voor de bekende Utrechtse horecaondernemers Oscar de Goede en Sander van der Meijden is het een hectische maand. Op 30 april opent Metro City Kitchen, in het WTC-gebouw aan het Jaarbeursplein de deuren. "Over drie weken is het zover. Ik heb er zin in. We hebben er echt ons hart en ziel ingelegd", laat De Goede weten.

Op de begane grond en de eerste verdieping van het World Trade Centre Utrecht is de bouw van Metro City Kitchen nog in volle gang. In het gloednieuwe restaurant is plek voor 550 stoelen, en nog zo’n 170 op het terras. Sander van der Meijden en Oscar de Goede zijn bekende ondernemers in de Utrechtse horeca van onder meer zes zaken in de Drieharingstraat. "Veel van onze horecagelegenheden zitten in de binnenstad in oude monumentale panden. Dit is natuurlijk nieuwbouw, dat is weer heel anders. We ervaren in zekere zin veel vrijheid. Het is een nieuw, fris project op een geweldige locatie", vertelt De Goede.

De metropool Utrecht
De naam Metro City Kitchen is een knipoog naar de uitbreiding van het centrum van Utrecht aan de kant van de Jaarbeurs. Door de groeiende skyline en al het woon- en werkverkeer dat er dagelijks langskomt groeit de stad, volgens De Goede, langzaam maar zeker uit tot een heuse metropool. "Je ziet dat deze omgeving volop in beweging is. De bussen hier gaan straks ook allemaal weg. Er komt een gigantisch plein met veel groen. De Jaarbeurs, Kinepolis en de vernieuwing van Hoog Catharijne trekken een hoop mensen aan. Daarnaast hebben veel grote bedrijven zich hier gevestigd. Wij willen voor ieder wat wils creëren."

Van Der Meijden, De Goede en een groot team aan vakmensen zijn de komende weken druk met de laatste loodjes. Voor menig voorbijganger lijkt het gebied in en rondom het WTC nog altijd een bouwput. "Het lijkt misschien alsof er nog veel moet gebeuren maar het gaat sneller dan je denkt. Het is nu vooral afwerken. Over iets meer dan een week komt het interieur al binnen en kunnen we beginnen met de inrichting."

Uptown en Downtown
Het restaurant wordt opgedeeld in twee concepten: Uptown Dining op de eerste verdieping, gericht op fine-dining waarbij men de keuze heeft uit 4, 5 of 6 gangen diners, en de Downtown Deli met bijbehorend terras op de begane grond. In het Downtown Deli- gedeelte kan men de hele dag door terecht voor ontbijt, lunch, drankjes en burgers. "De drempel is lekker laag. We willen er zijn voor een zo breed mogelijk publiek. Vanaf 30 april gaan we open, en ergens in mei zullen we ‘t nog een keer goed gaan vieren", aldus De Goede.

Bron: Duic

Meer weten over WTC Utrecht? Lees ook onze succesverhalen!

 

Deel dit bericht:
De meest recente nieuws en events