USP - Flexibel X icon Submenu arrow Hamburger icon

Utrecht steeds meer tech-stad

16 Nov 2017

Uit onderzoek van CBRE blijkt dat de vastgoedopname in Utrecht groeit en steeds gevarieerder wordt. Naast de traditioneel nadrukkelijke aanwezigheid van de overheid en financiƫle dienstverlening, weten bedrijven in de sectoren zakelijke dienstverlening en technologie, media & telecom (TMT) Utrecht ook steeds vaker te vinden.

Utrecht staat niet zo zeer bekend als een Tech-stad. Toch nam de TMT-sector 16% van de kantooropname voor zijn rekening in de periode 2010-2017 Q3. Met de vestiging van innovatieve en veelal snelgroeiende bedrijven sluit de stad zich aan bij de grotere kantorenmarkten van Europa zoals Amsterdam, Berlijn en Stockholm, waar de TMT-sector de stuwende kracht achter de kantorenmarkt is.

Voor veel Nederlandse beleggers is Utrecht een interessante markt. Sinds 2015 zijn Nederlandse - voornamelijk institutionele - beleggers verantwoordelijk geweest voor 58% van het totale beleggingsvolume in Utrecht, terwijl in de rest van Nederland dit 39% was.

Wilt u meer lezen over de trends en ontwikkelingen op de Utrechtse vastgoedmarkt? Download onze meest recente marktpublicatie The Property Perspective Utrecht.

Bron: CBRE

Deel dit bericht:
De meest recente nieuws en events