USP - Flexibel X icon Submenu arrow Hamburger icon

Duurzaamheid

Verantwoordelijkheid nemen en verantwoordelijkheid delen, daarmee onderscheidt WTC Utrecht zich van veel andere duurzame vastgoedontwikkelingen. Het slimme ontwerp, de energiezuinige installaties, de keuze voor duurzame materialen, het gezonde klimaat en niet in de laatste plaats de optimale ligging en bereikbaarheid, maken dat WTC Utrecht niet alleen hoog scoort op duurzaamheid, maar ook op gezondheid en welzijn. Dit nieuwe, ultramoderne kantoorgebouw in het hart van Utrecht is een van de eerste gebouwen in Nederland met een WELL Building StandardTM certificaat.

Gezonde en inspirerende

Gezonde en inspirerende werkomgevingen worden steeds belangrijker in het binden van getalenteerde werknemers. Als werkomgevingen gezond worden ingericht en vormgegeven, heeft dat een positief effect op het welzijn, de productiviteit en de creativiteit van de mensen die er werken én daarmee op de gehele organisaties waar zij deel van uitmaken.

WTC Utrecht is een van de eerste kantoorgebouwen in Nederland met een WELL Building StandardTM certificaat. Dat wil zeggen dat WTC Utrecht aan hoge eisen op het gebied van lucht, licht, water, voeding, beweging, comfort en mind voldoet. De transparantie en het directe daglicht door de grote hoeveelheid glas in de gevel, zorgen voor een prettige en gezonde werkomgeving met voldoende daglicht en een aangenaam klimaat. Materialen die schadelijke stoffen uitstoten zijn tot een absoluut minimum beperkt.

Andere voorbeelden van de gezonde aanpak van WTC Utrecht zijn dat in het bedrijfsrestaurant wordt gewerkt met gezonde en lokale producten en de centrale ligging aan het Jaarbeursplein zorgt ervoor dat WTC Utrecht gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken is. Daarnaast is er in de eigen fietsenstalling plaats voor circa 800 fietsen en kunnen huurders gebruik maken van de WTC Utrecht fietsen.

Health and

Waterkwaliteit

Vitens is het waterbedrijf wat water aanlevert bij WTC Utrecht. Het kraanwater in Utrecht is van de hoogste kwaliteit en wordt dagelijks gecontroleerd. Klik hier voor een vergelijken van het drinkwater met de wettelijke eisen.

 

Verlichting

Volgens verschillende studies verstoort een kleine hoeveelheid kunstlicht het slaap-waakritme van mensen. Een donkere slaapkamer is daarom belangrijk voor een goede nachtrust.
Meer informatie is te vinden op de volgende websites:

 

Gezondheid

Geestelijke gezondheid is de gezondheid van je geest. Als je aan gezondheid denkt, denk je aan je lichaam, je conditie, je fysieke gezondheid. Als je fitter wilt zijn, ga je meer sporten, ga je eerder naar bed, stop je met roken en eet je gezonder. Maar wist je dat de zorg voor je geest net zo belangrijk is? Want als je niet alleen lekker in je vel zit, maar je ook geestelijk goed voelt, dan functioneer je beter, sta je positiever in het leven, ben je minder gestrest en kun je beter  omgaan met problemen (bron: ggd).

 

Algemene informatie over health en wellbeing

 

Suggesties voor health en wellness support

 

Overheid en instellingen

Duurzaamheid

Samen met alle gebruikers werkt WTC Utrecht aan een duurzaam gebied en een duurzame toekomst. Onder andere met zuinige ledverlichting en een CO2-reguleringscontrole. Warmte in het gebouw wordt zoveel mogelijk teruggewonnen en de energiezuinige liften regenereren op hun beurt elektriciteit.

Het resultaat is een BREEAM Excellent certificaat. Maar dit duurzaam ontwikkelde gebouw is pas echt duurzaam als het ook zo wordt gebruikt. ‘Greenlease’ – een overeenkomst die duurzaam gebruik vastlegt – maakt daarom standaard deel uit van de huurovereenkomst. Wij noemen dit de verantwoordelijkheid delen.

Ook aan het behoud en welzijn van dieren in de omgeving van WTC Utrecht is gedacht. Bij het ontwerp heeft een ecoloog ontdekt dat er gierzwaluwen en vleermuizen rondom het Jaarbeursplein leven. Om deze dieren een plek te geven, zijn er bij de bouw van WTC Utrecht speciale nestkasten aan de gevel van het gebouw geplaatst.