USP - Flexibel X icon Submenu arrow Hamburger icon

Het gebouw

In het hart van het land. Direct naast het Centraal Station. Op loopafstand van de sfeervolle historische binnenstad van Utrecht. En te midden van één van de meest ambitieuze stedelijke vernieuwingsgebieden van Nederland staat WTC Utrecht. Een full service, duurzaam en sfeervol kantoorgebouw.

Open, toegankelijk

Wanneer u ergens binnen bent is het prettig om zo veel mogelijk licht van en contact met buiten te houden. De vormgeving van WTC Utrecht is eigentijds, transparant en opvallend. De afgeronde hoeken zorgen voor een elegante uitstraling waarbij de open glazen gevels gasten en gebruikers van het gebouw veel ruimte en natuurlijk daglicht bieden. De vele reizigers die zich dagelijks bewegen langs alle zijden van het gebouw versterken daarnaast de dynamiek en beweging die horen bij de levendigheid van de stad. Het ontwerp èn de omgeving maken WTC Utrecht een open, toegankelijk en gastvrij gebouw.

Historie

Rond 1970, zijn er naast Hoog Catharijne en het station drie kantoren gebouwd, namelijk Sypesteyn, Cranenborch en Leeuwesteyn. Gecombineerd met de behoefte aan moderner aanbod van de kantoren, ontstond er een nieuwe kijk op en kansen voor deze locatie. Door het weghalen van twee van de kantoorgebouwen in 2013 en in 2016, ontstond ruimte voor de bouw van WTC Utrecht. Ruim twee jaar later, op 12 september 2018, is WTC Utrecht officieel geopend door burgemeester Jan van Zanen.