Welkom bij WTC Utrecht

Klaar om uw succesverhaal te beginnen?

Of kan ik u ergens anders bij helpen?

Stel uw vraag!
USP - Flexibel X icon Submenu arrow Hamburger icon

Het moderne concept van WTC Utrecht ademt duurzaamheid

WTC Utrecht en duurzaamheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het materiaalgebruik, de keuze en het ontwerp van de installaties, het uiteindelijke gebruik van het gebouw: alles is met duurzaamheid als uitgangspunt uitgedacht.

Duurzaam concept

WTC Utrecht scoort hoog op duurzaamheid. Door Greenlease onderdeel van de huurovereenkomst te maken, zorgen wij samen met onze huurders voor een verantwoord gebruik van het gebouw. Enkele belangrijke onderdelen zijn:

Bouwkundig en installatietechnisch is het gebouw zo ontwikkeld dat het tot de duurzaamste WTC’s ter wereld behoort. Het resultaat is een BREEAM Excellent certificering, die het duurzame karakter van WTC Utrecht aantoont. Maar wat betekent het duurzame concept voor u als huurder?

Duurzame locatie

Om te beginnen een ideale locatie: WTC Utrecht ligt op een van de beste kantoorlocaties van Nederland. Naast een van de belangrijkste OV-knooppunten van het land, op een steenworp afstand van de binnenstad, stimuleert WTC Utrecht het gebruik van openbaar vervoer en fiets. Gelegen in het centrum van het land is WTC Utrecht vanuit alle windstreken eenvoudig te bereiken.
Dankzij de specifieke ligging aan het Jaarbeursplein profiteert WTC Utrecht van de transformatie van de omgeving (CU2030), met de daaraan verbonden infrastructurele verbeteringen. Zo gaan duurzaamheid en functionaliteit hand in hand.

Duurzaamheid in mensen

Bij WTC Utrecht besteden we niet alleen aandacht aan het gebouw en de locatie: we investeren ook in onze mensen. Dat betekent het verbinden van ondernemers en organisaties, optimaliseren van B2B-activiteiten en stimuleren van bedrijfsgroei met onze klantgerichte voorzieningen en services.

We besteden veel aandacht aan de persoonlijke kant van duurzaamheid. De beoogde WELL Building Standard certificering toont de toewijding aan het welzijn van mensen. Zo gaan we van ‘groene’ gebouwen naar ‘gezonde’ gebouwen, om voor alle medewerkers van WTC Utrecht de beste werkomgeving te creëren.

Dieren als medegebruiker van het WTC

In de ontwerpfase van het WTC is er door een ecoloog geconstateerd dat er op en rondom het Jaarbeursplein gierzwaluwen en vleermuizen leven. Tijdens de bouw is er al rekening gehouden met de aanwezigheid van deze diertjes. En om ze ook voor de toekomst een plek te geven zijn er ca. 6 nestkasten voor gierzwaluwen en 10 vleermuiskasten op de huidige gevel geplaats.

Uw succesverhaal begint hier
WTC Utrecht is de ultieme thuisbasis voor gedreven ondernemers zoals u. Wij creëren de randvoorwaarden voor een bloeiend bedrijf, zodat u elke dag opnieuw aan een mooie toekomst kunt bouwen. En dat in het centrum van Nederland.

Wij zijn benieuwd naar uw succesverhaal.
Bekijk de brochure
Bekijk live beelden
Bekijk de kantoren