Bereikbaarheid

WTC Utrecht ligt direct naast Utrecht Centraal Station, het grootste OV-knooppunt van Nederland. Het gebouw kun je vinden op loopafstand van de sfeervolle binnenstad van Utrecht en is goed bereikbaar per auto en met de fiets. Direct naast ons gebouw vind je een ruime parkeergarage en de grootste fietsenstalling van Europa.

World Trade Center Utrecht

Stadsplateau 2-18
3521 AZ
Utrecht

Openbaar vervoer

Vanwege de ligging direct naast Utrecht Centraal Station is reizen met het openbaar vervoer één van de meest efficiënte manieren om WTC Utrecht te bereiken. Ook de andere steden binnen de Randstad zijn met de trein uitstekend te bereiken. Zo ben je binnen veertig minuten in Rotterdam, Den Haag, op Schiphol of in Amsterdam.

Fiets

De meest gezonde manier om WTC Utrecht te bereiken is op de fiets. WTC Utrecht faciliteert fietsers goed en veilig met de grootste inpandige fietsenstalling van Europa. Ons gebouw beschikt daarnaast over een douchefaciliteit. Dus ook voor langere afstanden is de fiets een goede keuze.

Auto

De snelwegen A2, A12, A27 en A28 hebben een directe aansluiting op de Ring Utrecht. Vanaf de Ring ben je binnen 10 minuten bij WTC Utrecht. Direct naast het WTC vind je de nieuwe ondergrondse Parkeergarage Croeselaan met circa 800 parkeerplaatsen. De garage biedt tevens 42 oplaadpunten voor elektrische auto’s (tarief € 0,25 per KWh).

Verbinding van oud en nieuw

Entree nieuwe centrum

Je herkent het Jaarbeursplein niet meer als je er al even niet bent geweest. Het is de entree naar het moderne business district van Utrecht waar je werkt, woont en je vermaakt. Hippe restaurants, theaters, appartementen, sportclubs… Alles wat het moderne leven aangenaam maakt, is hier te vinden. De komende jaren staan er nog veel projecten op stapel die dit nieuwe centrum echt af gaan maken. Kiezen voor WTC Utrecht is ook een ‘ja’ voor de toekomst. Voor the place to be voor de komende decennia.
Bekijk ons kantoor
Never a dull moment

Levendig plein

Vanaf de westelijke entree van Utrecht Centraal kijk je uit over dit prachtige plein met groen en veel natuursteen. Het is een groot, levendig en autovrij plein waarin de niveauverschillen de allure van het plein accentueren. Het plein is geschikt voor grote manifestaties en evenementen, maar je zult zien dat het plein met een beetje zon een magische aantrekkingskracht op mensen heeft. Wist je trouwens dat de grote vijver kan worden afgedekt en als podium kan dienen?
Vind je weg naar het Jaarbeursplein
In 5 minuten aan de Oude Gracht

Historische binnenstad

WTC Utrecht ligt pal aan Utrecht Centraal dat overloopt in het volledig vernieuwde Hoog Catharijne. Strategisch gelegen tussen de oude binnenstad en het Centraal Station. Shoppen doe je hier bij meer dan 110 winkels en een hapje eten kan bij één van de 30 restaurants. Hoog Catharijne is het winkelcentrum met de ruimste openingstijden in Nederland. Sinds de heropening september 2020 kun je er zelfs met een bootje onderdoor varen. Oud en nieuw lopen hier op een bijzondere manier in elkaar over.
Het nieuwe Hoog Catharijne
Centraal in Nederland, centraal in Utrecht

Best bereikbaar

WTC Utrecht is gemakkelijk bereikbaar met trein, bus en tram en met de auto. Het Forum is een langgerekt plein, op zo'n 7,5 meter boven de grond. Het is de entree voor de kantoren en woningen zoals het Stadskantoor het Beatrixgebouw en een van de ingangen van het WTC. Daal de imponerende trappen van het Stationsplein af en je komt op het Jaarbeursplein. De nieuwe ondergrondse parkeergarage onder het plein biedt ruimte aan 778 auto’s waar huurders uiteraard gebruik van kunnen maken Je fiets parkeer je in de fietsenstalling onder de trappen. In het gebied komen alle vervoerssystemen vernuftig en grotendeels onzichtbaar bij elkaar waardoor de omgeving een enorme kwaliteit uitstraalt.
Het nieuwe Hoog Catharijne
Je weg gevonden? Plan je bezoek en kom langs
Neem contact op met ons