Duurzaamheid

In de kantoorruimtes van WTC Utrecht werken zo’n 1.000 professionals. Voor hen zijn wij elke dag bewust bezig met duurzaamheid, wellbeing en gastvrijheid. Ons duurzame gebouw is zowel BREEAM als WELL gecertificeerd. Met verschillende initiatieven zorgen we voor een werkplek die zo gezond en groen mogelijk is.

Bewezen duurzaam

BREEAM Certificaat

WTC Utrecht heeft een BREEAM Excellent certificaat. BREEAM is een internationale methode om de duurzaamheid van gebouwen te beoordelen.

Ons gebouw heeft onder andere CO2-reguleringscontrole en zuinige liften die energie opwekken. De warmte in het gebouw winnen we zoveel mogelijk terug. We scheiden afval en spannen ons in voor minder restafval. Zo werkt het restaurant samen met Too Good To Go, om voedselverspilling te voorkomen.
Bekijk ons BREEAM-certificaat
Duurzaamheid
Duurzaam gebouwd

Duurzaam en innovatief

Bij het design van WTC Utrecht stond het realiseren van een duurzaam en innovatief gebouw voorop. Er is bewust gekozen voor milieuvriendelijke bouwmaterialen die weinig CO2 uitademen. Het gebouw is volledig gasloos en heeft energielabel A+++.

Daarnaast is er veel aandacht voor een gezond werkklimaat. WTC Utrecht heeft goede lichtinval, gezonde klimaatinstallaties en grote vloervelden die bijdragen aan de interacties tussen de professionals die hier werken. In het interview met Wouter Thijssen van MVSA Architects lees je meer over ons duurzame fundament.
Lees het interview met de architect
WTC Utrecht biedt duurzame, innovatieve en gezonde werkplekken die goed bereikbaar zijn.

Wouter Thijssen

Architect Directeur MVSA Architects

Samen werken aan een duurzaam stationsgebied Utrecht

Green Business Club

Ontdek Green Business Club
Werken in een gezonde, inspirerende omgeving

Health & wellbeing

Wellbeing bij WTC Utrecht
Grootste OV-knooppunt van Nederland

Uitstekend bereikbaar

WTC Utrecht ligt direct naast Utrecht Centraal Station, het grootste OV-knooppunt van Nederland. Deze ligging stimuleert duurzaam woon-werkverkeer met het openbaar vervoer en de fiets. Vanuit de trein, bus of tram wandel je in slechts enkele minuten naar je werkplek.

Direct naast WTC Utrecht vind je 42 oplaadpunten voor elektrische auto’s, in de ondergrondse parkeergarage Croeselaan. Voor fietsers biedt het WTC 900 plaatsen in de grootste inpandige fietsenstalling van Europa. Ook voor lange afstanden is de fiets geschikt, want ons gebouw heeft een douchefaciliteit.
Meer informatie
Kom je langs? Ontdek ons gebouw
Vraag een bezichtiging aan