Wellbeing

Een gezonde, inspirerende werkomgeving heeft een positief effect op het welzijn, de productiviteit en de creativiteit van de mensen die er werken. Bij WTC Utrecht staat jouw wellbeing voorop. Met ons WELL Building StandardTM certificaat voldoen wij aan hoge kwaliteitseisen op het gebied van lucht, licht, water, voeding, beweging, comfort en mind. Daarnaast bieden wij volop ruimte voor plezier voor een optimale werk-privé balans.

Balans tussen body en mind

Gezonde werkomgeving

Als je lekker in je vel en in je hoofd zit, functioneer je beter, sta je positiever in het leven én heb je minder last van stress. Bij WTC Utrecht staat een gezonde, inspirerende werkomgeving op nummer 1. Met ons WELL Building StandardTM certificaat voldoet ons gebouw aan hoge kwaliteitseisen zoals veel natuurlijk daglicht, een divers aanbod aan gezonde voeding en een comfortabele werkomgeving die van alle gemakken is voorzien.

Onze faciliteiten ondersteunen deze balans tussen body en mind. Zo werkt ons bedrijfsrestaurant met gezonde, lokale producten en stimuleert de centrale ligging van WTC Utrecht duurzaam vervoer met het OV en de fiets. Daarnaast kunnen huurders altijd gebruik maken van de WTC Utrecht leenfiets.
Ontdek onze faciliteiten
Doe mee met onze activiteiten & events

Socialclub

De Socialclub is een speciaal concept dat wij aanbieden in al onze kantoren. De essentie van het concept is goed communitymanagement. We houden iedereen op de hoogte over wat er in hun gebouw gebeurt.
Ontdek wat we organiseren
Samen verantwoordelijkheid nemen

Duurzame toekomst

Samen met alle gebruikers werkt WTC Utrecht aan een duurzame toekomst. Ons gebouw bezit een BREEAM Excellent certificaat. Zo werken wij met zuinige ledverlichting, CO2-reguleringscontrole, wordt warmte in het gebouw zoveel mogelijk teruggewonnen en regenereren de energiezuinige liften elektriciteit.

Maar ons duurzaam ontwikkelde gebouw is pas echt duurzaam als het ook zo wordt gebruikt. Daarom maakt ‘Greenlease’ – een overeenkomst die duurzaam gebruik vastlegt – standaard deel uit van elke huurovereenkomst. Wij noemen dit de verantwoordelijkheid delen.
 
Ook aan het behoud en welzijn van dieren in de omgeving van WTC Utrecht is gedacht. Bij het ontwerp heeft een ecoloog ontdekt dat er gierzwaluwen en vleermuizen rondom het Jaarbeursplein leven. Om deze dieren een plek te geven, zijn er bij de bouw van WTC Utrecht speciale nestkasten aan de gevel van het gebouw geplaatst.
Meer over duurzaamheid Bekijk onze certificaten
Bewust omgaan met gezondheid

Health & Wellbeing

De gezondheids- en welzijnsinitiatieven bij WTC Utrecht zijn gericht op het promoten van gezondheids- en welzijnseducatie over waterkwaliteit, verlichting en mentale gezondheid.

Vitens is het waterbedrijf wat water aanlevert bij WTC Utrecht. Het kraanwater in Utrecht is van de hoogste kwaliteit en wordt dagelijks gecontroleerd.

Uit onderzoek blijkt dat een kleine hoeveelheid kunstlicht het slaap-waakritme van mensen verstoort. Bij WTC Utrecht gaan wij daarom bewust om met natuurlijk daglicht om de gezondheid van onze community hierin te ondersteunen.

Als je lekker in je vel en in je hoofd zit, functioneer je beter, sta je positiever in het leven en heb je minder last van stress. Bij WTC Utrecht zijn wij bewust bezig bij het ondersteunen van zowel body en mind voor een goede werk-privé balans.
Meer informatie over deze gezondheidsonderwerpen
Kom je langs? Ontdek ons gebouw
Vraag een bezichtiging aan